CLT, KL-Trä & Limträ

CLT, KL-Trä & Limträ

Related Content

 1. Kataloger

  • Structural Fasteners Technical Guide

   Structural Fasteners Technical Guide

   In this technical guide you will find general information, characteristic parameters as well as load capacities for C24 solid timber, GL24h glulam, CLT, steel to wood and boards to wood, for our Solid-Drive range of structural fasteners.

 2. CLT Byggprojekt - Cobot Hub i Odense, Danmark

  CLT Byggprojekt - Cobot Hub i Odense, Danmark

  I den här kortfilmen förklarar NCC:s produktionschef i Danmark, Mads Seirup Rasmussen:

  "Jag står på en byggarbetsplats i Odense. Den heter Cobot Hub. Det speciella med den här konstruktionen är att det primära byggmaterialet är trä, både när det kommer till pelare, balkar och CLT- paneler. CLT-panelernas anslutningar till balkarna är gjorda med strukturella skruvar levererade från Simpson Strong-Tie och specificerade av vår ingenjör och träleverantör.

  Skruvarna, som är 360 mm långa, skruvas in vertikalt i balkarna. Dessa konstruktionsskruvar uppfyller helt våra förväntningar. Inte minst för att vi inte behöver förborra, vilket är en stor fördel som underlättar vårt arbete avsevärt.

  Sedan jag började söka efter dessa konstruktionsskruvar har jag haft regelbunden kontakt på Simpson Strong-Tie, som jag verkligen har haft stor nytta av. Jag har kunnat skaffa de nödvändiga skruvarna och när vi har behövt fler specialskruvar har de varit till stor hjälp för att snabb leverans. Även om de kanske inte finns i lager lokalt så får de dem levererade från Tyskland.

  För mig har det varit skönt att veta att när jag lägger en beställning så kommer skruvarna att levereras inom kort för att mitt projekt inte ska stå stilla. 

 3. NHERI TallWood Project 2023 - Seismisk test av träkonstruktion

  Simpson Strong-Tie är stolt över att ha bidragit till NHERI TallWood-projektet. Ett banbrytande initiativ för att utveckla elastiska seismiska designmetoder för höga träbyggnader i jordbävningsutsatta regioner.

  Under leding av Colorado School of Mines och ett konsortium av universitet, simulerade man genom detta projekt en serie stora seismiska händelser och deras inverkan på ett fullskaligt 10-vånings massiv träbyggnad med hjälp av världens största utomhusjordbävningssimulator vid University of California, San Diego. Byggnaden är också den högsta som någonsin testats i en simulator. Testerna efterliknar rörelser som registrerats under historiska jordbävningar och täcker en rad olika jordbävningsnivåer.

 4. Kontakta våra specialister inom området

  För information gällande byggtekniska lösningar och rådgivning,
  kontakta vår Tekniska Support:

  tlf: +46 490 300 00
  email: technic-nordic@strongtie.eu 

  För information och beställning av våra produkter,
  kontakta vår Kundservice:

  tlf: +46 490 300 00
  email: kundservice@strongtie.se

Contact

Simpson Strong-Tie Sverige

Simpson Strong-Tie AB

Bruksvägen 2
59375 Gunnebo
Sverige