Fastsättning av byggbeslag

Connector Fastenings

Det är viktigt att du använder rätt Infästning för dina byggbeslag - läs mer här om varför!

Related Content

 1. Montering av byggbeslag

  Varför är det viktigt att använda rätt infästning för ditt Byggbeslag?

  Byggbeslag från Simpson Strong-Tie är designade för att hjälpa dig att bygga starkare och säkrare konstruktioner. I våra kataloger och på vår hemsida deklarerar vi bärförmågor för våra beslag, för var och en av de olika applikationerna där de är lämpliga.
  Ingenjörer och konstruktörer använder dessa bärförmågorna när de specificerar och föreskriver vilka produkter och material som ska användas till konstruktionerna.

  För att dessa bärförmågor ska kunna användas och överföras till den faktiska konstruktionen är det viktigt att byggbeslagen monteras med den infästning som beräkningarna görs på och att de monteras enligt de angivna spikmönstren. All denna information finns i våra kataloger.

  Tillsammans skapar byggbeslagen och infästningen ett system där de olika delarna inte kan bytas ut. Så om du vill vara säker på att du kan dokumentera bärförmågorna för de konstruktioner du bygger, är det viktigt att du använder rätt infästning för dina byggbeslag.

  Infästningslösningar för proffs och för DIY
  Oavsett om du är hantverkare, semi-proffs eller gör-det-självare, garanterar vårt sortiment av infästning för byggbeslag att du alltid kan hitta en bra lösning till den konstruktionen som ska bygga .

  Tidsbesparande lösningar! SS-H- och SS-F-skruvar gör det möjligt att montera byggbeslag med färre skruvar per beslag och därmed spendera mindre tid på montaget.

  Rostfritt stål - Våra CNA ankarspikar och CSA ankarskruvar finns i rostfritt A4 stål. Använd alltid Infästning i rostfritt stål vid montage av rostfria byggbeslag för att undvika galvanisk korrosion.

  Testad och godkänd infästning för montage av Simpson Strong-Tie byggbeslag i trä

  • Testade och godkända infästningslösningar

  Simpson Strong-Tie erbjuder marknadens bredaste sortiment av byggbeslag för bärande konstruktioner och så länge du använder infästning från Simpson Strong-Tie eller Gunnebo Fastening för att montera dem, tillhandahåller vi dokumentation och godkännanden som säkerhet. Tillsammans skapar infästning från Simpson Strong-Tie / Gunnebo Fastening och beslag från Simpson Strong-Tie ett system som hjälper dig att säkerställa styrkan och säkerheten för dina konstruktioner.

  Vi erbjuder alltid rekommendationer för vilken typ av  Simpson Strong-Tie / Gunnebo Fastening infästning som passar bäst för våra byggbeslag. Parametrar som applikationstyp, miljö och belastningskrav spelar alla en roll för hur vi hittar rekommenderar infästning, i lämplig längd, diameter och finish. Se till att alltid matcha infästningens metalltyp och ytbeläggning till byggbeslaget som det ska monteras i, eftersom blandning av olika material och beläggningar kan skapa det som kallas galvanisk korrosion.

  Vi rekommenderar att du tittar i vår katalog 'Byggbeslag för bärande konstruktioner' eller Infästning för byggbeslag för att ta reda på vilken infästning du ska använda med dina byggbeslag, eller kontakta oss på telefon: (+46) 490 300 00

  Garanterad prestanda

  Det faktum att vi grundligt testar vår infästning och våra byggbeslagbeslag tillsammans i ett system ger dig försäkran om att de kommer att prestera även under de tuffaste förhållandena. Vi strävar efter att säkra för att våra produkter uppfyller de senaste europeiska kraven för byggprodukter. 

  Kvaliteten och mängden av våra produktlinjer ger ingenjörer och byggherrar större frihet att designa flexibelt, samtidigt som de erbjuds pålitlig och beprövad prestanda. Dessutom kan kunder alltid lita på våra specialiserade lokala tekniska supportcenter med erfarna produktexperter och skräddarsydda utbildningsprogram. 

  De karakteristiska bärförmågorna som deklareras i våra kataloger och på vår webbplats har bestämts genom testning och den karakteristiska bärförmågan har beräknats i enlighet med EN14358 för användning vid gränstillståndsberäkning, se Eurokod 5.

  Använd alltid inästning från Simpson Strong-Tie eller Gunnebo Fastening vid montage av ditt Simpson Strong-Tie byggbeslag

  CNA Ankarspik

  ETA Godkänd ankarspik för montage av Simpson Strong-Tie beslag i trä

  • CNA Ankarspik med längdindikering stämplad på huvudet.

  CNA-Ankarspik, finns tillgänglig i många olika längder och storlekar, lös och bandad, är en fullt dokumenterad ETA-godkänd spik som används vid montage av Simpson Strong-Tie-byggbeslag i trä. 

  När CNA ankarspikar används för att montera Simpson Strong-Tie-byggbeslag är den bärförmåga som anges i våra kataloger och på vår webbplats giltig. 

  Ytbehandlingar och material
  CNA finns som Elförzinkad, extra varmförzinkad och Rostfri A4 syrafast stål.

  Bandade Ankarskruvar

  Våra CNA ankarspik finns i en mängd olika bandningtyper, vilket säkerställer att de kan användas med den spikpistol du föredrar.

  CNA Ankarspik Egenskaper

  Läs mer om produkten här

  Läs mer om våra olika typer av CNA Ankarspikar här:

  Det är viktigt att du använder rätt infästning till dina beslag.

  CSA Ankarskruv

  Ankarskruv speciellt framtagen för montage av Simpson Strong-Tie byggbeslag i trä

  CSA-Ankarskruv är speciellt utvecklad för montage av Simpson Strong-Tie-byggbeslag i trä. Den cylindriska formen under huvudet säkerställer full kontakt med beslaget, vilket ökar överföringen av krafter. Detta resulterar i en fast samling med mycket högre tvärlastkapacitet än standardskruvar TX-Spåret skapar stabilitet vid montage. Impreg + ytbehandlad CSA-Z kan användas utomhus och vår A4 rostfria CSA-S kan användas där större krav ställs på korrosionsbeständighet, till exempel i en marin miljö. CSA-PB med svartlackerat huvud kan användas för att fästa våra svartlackerade Design Series-beslag. Läs mer på strongtie.se

  Ytbehandling  och material
  CSA finns som Elförzinkad, Impreg + ytbehandling för utomhusapplikationer och rostfri A4 syrafast stål. CSA.

  Bandade CSA ankarskruvar
  CSA-T-skruven är CE-märkt och designad för att underlätta montaget av byggbeslag till trä. Den har en cylindrisk form under huvudet för att säkerställa full kontakt med beslaget vilket förbättrar kraftöverföringen. Fibre-cut spetsen eliminerar behovet av förborrning och minskar risken för sprickbildning i träet.

  CSA Egenskaper

  Det är viktigt att du använder rätt infästning till dina beslag.

  SS-H beslagsskruv sexkantshuvud

  Sexkantshuvud med integrerat TX-Spår

  Beslagsskruv SS-H används för att fästa byggbeslag på trä och geometrin under skruvhuvudet är anpassad till hålet i byggbeslaget, vilket ger optimala lastvärden. Fiber-cut spetsen minimerar risken för sprickbildning och stamfräsen minskar indrivningsmomnetet. SSH har både TX spår och sexkantshuvud, vilket ger flera val vid montage.

  Ett bra altenativ istället för Fransk Träskruv
  SS-H skruvar kan ersätta franska skruvar i de flesta applikationer där dessa används idag. Jämfört med franska skruvar ger SS-H skruvar upp till 20% bättre lastkapacitet. Kombinationen av sexkantshuvud + TX ger en enklare och mer flexibel montering och jämfört med franska skruvar har SS-H ett mycket lägre skruvmoment och installeras enkelt med en vanlig skruvdragare. Det finns inte heller något behov av att förborra.

  SS-H Egenskaper

  Det är viktigt att du använder rätt infästning till dina beslag.

  SS-F flat rundhodet beslagskrue

  SS-F Flat Rundhodet beslagskrue

  Solid-Drive™ SS-F brukes sammen med beslag der høy belastningsevne er nødvendig. Den koniske formen under hodet passer perfekt til beslaghullet og skaper en fast montering. Egnet for utvendig bruk. 

  Fiberkutt spissen forhindrer sprekkdannelse, og og stammefresen reduserer innskruingsmomentet. SS-F har et rundt flatt hode med TX spor noe som skaper et estetisk forbedret sluttresultat.

  SS-F Egenskaper

 2. Kontakta våra specialister inom området

  För information gällande byggtekniska lösningar och rådgivning,
  kontakta vår Tekniska Support:

  tlf: +46 490 300 00
  email: technic-nordic@strongtie.eu 

  För information och beställning av våra produkter,
  kontakta vår Kundservice:

  tlf: +46 490 300 00
  email: kundservice@strongtie.se

Contact

Simpson Strong-Tie Sverige

Simpson Strong-Tie AB

Bruksvägen 2
59375 Gunnebo
Sverige