Simpson Strong-Tie slutför förvärvet av ETANCO Group

Simpson Strong-Tie acquires ETANCO Group

Simpson Strong-Tie, en branschledare inom strukturella beslag och bygglösningar, meddelar att man framgångsrikt slutfört förvärvet av ETANCO Group, en ledande designer och tillverkare av infästningslösningar för den europeiska byggmarknaden.

"ETANCO är ett mycket framgångsrikt och lönsamt företag med en 70-årig historia och ett väletablerat varumärke och marknadsposition", säger Karen Colonias, VD för Simpson Strong-Tie. "Vi tror att dess omfattande och kompletterande produktutbud kommer att stärka vår totala produktportfölj i Europa, vilket gör det möjligt för oss att leverera ännu mer värde till våra kunder."

I likhet med ETANCO Group har Simpson Strong-Tie en lång historia av att tillhandahålla exceptionella produkter och service. Båda företagen grundades på 1950-talet och bygger på starka värderingar.

"ETANCO och Simpson har ett mycket likt DNA eftersom vi båda byggt vår verksamhet på högkvalitativa produkter och oöverträffad kundservice. Tillsammans kan vi utöka och optimera vårt europeiska fotavtryck samtidigt som vi introducerar nya produkter till vår kombinerade kundbas", säger Ronan Lebraut, VD för ETANCO Group.

Med ETANCO Groups starka marknads- och varumärkesposition kommer förvärvet att möjliggöra en kraftigt utökad produktportfölj och en utökad närvaro på befintliga marknader. Det kommer att ytterligare utveckla marknadskanalernas räckvidd i Europa samt förbättra lösningar för industriellt samt kommersiellt byggande.

Det kommer inte att ske några förändringar i ETANCO Groups eller Simpson Strong-Ties verksamhet, produktlinjer, produktion, varumärken eller anställda på kort sikt. Ledningsgrupperna från Simpson Strong-Tie och ETANCO Group arbetar tillsammans för att utforma den gemensamma strategin för framtiden och kommer att säkerställa en sömlös verksamhet för kunderna.

"Vårt mål är att kombinera företagen på ett sätt som drar nytta av våra respektive styrkor på marknaden och i tjänsten för våra kunder", säger Michael Andersen, vice VD för den europeiska verksamheten för Simpson Strong-Tie. "Både ETANCO Groups och Simpson Strong-Ties kunder kan förvänta sig samma nivå av högkvalitativa produkter och service som de har fått tidigare."

"Vi är glada att välkomna ETANCO Groups anställda till Simpson Strong-Tie och ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans", tillade Colonias.

För ytterligare information om ETANCO Group, besök etancogroup.com

Om ETANCO Group

ETANCO Group grundades 1952 och är en ledande designern, tillverkare och distributör av infästningssystem för byggnadsbranchen. Med en omsättning på mer än 260 miljoner euro och mer än 900 anställda har koncernen även distributionsenheter i Belgien, Italien och Östeuropa och exporterar till mer än 50 länder runt om i världen. Etanco har mer än 70 års erfarenhet och erbjuder ett komplett sortiment med 80 000 produkter för att tillgodose alla behov av fästanordningar för byggbranchen, vilket inkluderar tätning, tak, fästanordningar, fasadbeklädnad samt fasad och säkerhetselement.

Contact

Simpson Strong-Tie Sverige

Simpson Strong-Tie AB

Bruksvägen 2
59375 Gunnebo
Sverige